Областна администрация Благоевград

От администрацията
Областна администрация Благоевград се включи в инициативата „Мениджър за един ден“
Областният управител Костадин Хаджигаев посрещна в кабинета си ученика от ХІІ-ти клас на ПГИ „Иван Илиев“ – Александър Божиков, който днес (28 март) ще бъде Областен управител.
За поредна година Областна администрация подкрепя добрата инициатива  за насърчаване на младите хора. С проекта на  „Джуниър Ачийвмънд България“ се дава възможност на доказали се като способни и талантливи ученици и студенти да участват пряко в управлението на корпорациите и администрациите, с което да се запознаят с мястото и ролята на управлението.  
Областният управител за един ден – Александър Божиков отговорно прие поста от областния управител Костадин Хаджигаев и проведе оперативка с заместник областните управители и главния секретар.
Надяваме се, този ден да бъде значим и запомнящ се за поканения ученик за областен управител за един ден и да му даде увереност, че може да постига начертаните цели.
 
Сътрудничество с община Куманово
Заместник областният управител Бисер Михайлов, Главният секретар Дияна Атанасова и инж. Маргарита Чимева-Хаджиева, експерт в Областна администрация Благоевград бяха на официална, работна среща в Община Куманово, Република Македония.
Официалните представители на Областна администрация Благоевград бяха посрещнати сърдечно в Община Куманово. Областна администрация  инициира подписването на Меморандум за сътрудничество, който ще бъде първа стъпка за една сериозна работа при реализиране на съвместни проекти по Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония.
Очаква се Проектно предложение да  бъде подписано следващата седмица, след гласуване на ОбС -  Куманово.
 
Декларация за сътрудничество и взаимодействие подписа областният управител Костадин Хаджигаев на Конгреса на държавните представители на административно-териториалните единици в страните от Евразия, Средния Изток и Северна Африка
Областният управител Костадин Хаджигаев взе участие в Конгреса на държавните представители на административно-териториалните единици в страните от Евразия, Средния Изток и Северна Африка, който се проведе от 21 до 23 ноември 2012 г. в Истанбул,Турция, като единствен представител от българска страна. Той бе поканен от посланика на Република Турция у нас Негово превъзходителство Исмаил Арамаз и командирован от Министерски съвет.
Премиерът Реджеп Ердоган откри Конгреса, на който присъстваха и министрите на външните работи и на туризма на Република Турция и се организира под егидата на Хюсеин Мутлу - областен управител на Истамбул /валия на Истамбул/.
Продължение...