Republic of Bulgaria
  • Български (България)
Home From us Областният управител подкрепи Европейска седмица на физическата активност

Областният управител подкрепи Европейска седмица на физическата активност

Областна администрация Благоевград за пореден път се включи в ежегодната кампания MOVE Week - Европейска седмица на физическата активност и спорта, която е част от кампанията Now We MOVE, организирана от  Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и координирана от сдружение „BG Бъди активен“ . Националните координатори  си поставят за цел да раздвижат 100 000 българи в над 100 населени места в периода на инициативата.
След като по-рано Областният управител подкани всички свои служители да се раздвижат и използват стълбите в европейския Ден без асансьори, сега Областна администрация Благоевград реши да се включи в спортната седмица, като организира мащабна инициатива под надслов „Разходка сред природата 2015“. Събитието е част от стотиците събития в цяла България, включени в MOVE Week 2015. Областният управител Бисер Михайлов, всички служители от Областна администрация Благоевград, ученици от V и VIII „СОУ“, от II „ОУ“, над 50 ръководители и служители от 15 териториални звена на публични институции от централната изпълнителна власт и много граждани се събраха на площад „Георги Измирлиев“, откъде започна маршрутът на шествието. Събитието придоби и международно значение със специалните си гости от Гърция: Йоргос Арапакис и Кириякис Асиоглу – мениджъри по Управление на проекти към Областна администрация Серес. Разходката сред природата продължи към Младежкия дом и Розариума, където всички присъстващи се насладиха на чистия въздух и красивите гледки, и обещаха да спортуват по-често.
Поне 1 милион е очаквания брой европейци, които ще участват в инициативата, в 38 държави от и извън Европейския съюз в периода 7-30 септември. Гражданите са поканени да се включат в различни събития от типа „отворени врати“ (тренировки със свободен достъп), походи, кросове, колоездене, обществени събития, улични спортове, училищни спортни събития, корпоративни събития и т.н. Мотото на MOVE Week e „Открий твоето движение“, което насърчава хората да опитат различни активности и да изберат тази, която най-много им допада и ги мотивира да се движат всеки ден.
 

Защита на личните данни