Republic of Bulgaria
  • Български (България)
Home From us Областният управител Бисер Михайлов награди победителите в Конкурса

Областният управител Бисер Михайлов награди победителите в Конкурса

Под патронажа на Областния управител Бисер Михайлов, в Областна администрация Благоевград се проведе официална церемония по награждаване на учениците, изявили желание да участват в конкурса под надслов „Който помни миналото и знае настоящето е сигурен за бъдещето“. Идеята за конкурса е част от инициативите, предприети от Областния управител, като член на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.
„Днес отново сме свидетели на влошаване на средата за сигурност в непосредствена близост до нашите граници. Разрастват се предизвикателствата пред демократичната общност за гарантиране на международния правов ред, основан на върховенството на закона, демократичните ценности, човешките права и свободи. Това не бива да бъде допуснато. Важно е да научим и да не забравяме уроците на историята, защото тя ни е научила, че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно“, сподели в словото си Областният управител..
Общият брой на участниците в конкурса бе 45, като участваха ученици от община Благоевград, Симитли, Гоце Делчев, Гърмен, Якоруда, Сандански, Петрич и Сатовча.
Областният управител връчи грамоти за участие на всички деца, две Специални награди на Областна администрация Благоевград, а победителите в конкурса бяха класирани на първо, второ и трето място.
Вилимир Александров от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли заслужи признанието на тричленното жури в състав: д-р Кирил Алексиев и Снежана Захариева от Регионален исторически музей, и Екатерина Текерска от Регионален инспекторат по образованието. Той се представи с презентация на тема „Ньойският договор за България - излъганите надежди“.
Второ и трето място в конкурса заслужиха Марио Цацев от Якоруда и Михаил Мулячки от Гоце Делчев. Наградите на победителите бяха връчени от областния управител Бисер Михайлов, който благодари на учениците за проявената активност, старание и знание.