РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

От нас

Заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса

Щаб за борма с коронавира

На 26.07.2021 г. в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
По време да заседанието бе представен приетия с Решение на Министерски съвет, Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, който предвижда конкретни стъпки и действия при различни нива на заболеваемост за оптимално справяне с кризата при следваща тежка епидемична вълна.

Прочети още...

Областният управител Николай Шушков взе участие в работна среща проведена в министерство на регионалното развитие и благоустройството с министър арх. Виолета Комитова

Днес на съвещание в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на министър Виолета Комитова се проведе работна среща във връзка със спрените ремонти на шест пътни участъка от Републиканска пътна мрежа на територията на област Благоевград: участък от Благоевград- село Габрово; участък Симитли-Брежани; Якоруда – Белица, Петрич-Габрене; Петрич-Първомай и Гара Белица - гр. Белица.
На проведената среща участие взеха и кметовете на Община Банско г-н Кадев, на Община Симитли г-н Апостолов, както и заместник-кметовете на Общините Петрич, Белица, Разлог, Гърмен, Сатовча и изпълняващият длъжността на секретар на Община Благоевград. Решението, което се взе след проведения диалог бе, от утре спрените ремонти на шестте пътни участъка от Републиканската пътна мрежа на територията на област Благоевград се възстановяват от фирмата ДЗЗД „Пътно поддържане област Благоевград“.

Областният управител Николай Шушков поздрави новоизбраните народни представители в 46-то Народно събрание от I-ви многомандатен избирателен район - Благоевград

Областният управител на област Благоевград г-н Николай Шушков изпрати поздравителни адреси до 11-те народни представители от I-ви МИР – Благоевград, като отправи своите пожелания за успешна и ползотворна работа, вярвайки че с доказания опит и висок професионализъм на новоизбраните депутати ще бъдат постигнати високи резултати за благото и просперитета на българските граждани.
Г-н Шушков призова за взимане на отговорни решения и упорита работа, като добави, че гласоподавателите от I-ви многомандатен избирателен район - Благоевград ще очакват от избраните единадесет народни представители да работят за областта, с мъдрост и увереност да защитават интересите ѝ, като прокарват работещи иновативни програми, които ще доведат до развитието на района.

Поклон пред Апостола на свободата Васил Левски

По повод 184 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, заместник областният управител Слави Христов поднесе цветя пред бюст-паметника на героя в Благоевград. На събитието присъстваха кмета на община Благоевград Илко Стоянов, комисар Стоян Маламов, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград, омбудсманът Валентин Василев, представители на институции и много граждани.
Областният управител Николай Шушков почете живота, делото и подвига на великия българин, Васил Левски на тържествено честване при паметника на Апостола на българската свобода в Морската градина в Бургас. Събитието бе организирано от община Бургас.