REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

News

Тържествено честване на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Областният управител участва в отбелязването на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и традиционния събор организиран по този повод от община Гоце Делчев.
В изказването си вицепрезидентът Илияна Йотова – официален гост на събитието, подчерта: „Всякакви опити за кражба, за подмяна на история, за делението на героите на чужди и свои е оскърбление на тяхната памет и много тежка присъда за дръзналите да го правят. България няма да го допусне, ще пази чиста и свята своята история. Няма да приемем езика на омразата и твърдата ни позиция вече се чува и в Европа.“

Паметта на героите почетоха директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Георги Кандев, командирът на поделение 26400 Благоевград полк. Митко Балтов, народният представител Елхан Кълков, кметовете на общините Банско, Петрич, Сандански и други.
Слово произнесе и домакинът на събитието кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който припомни голямото значение на Илинденско-Преображенското въстание, неговите завети и поуки.
Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве.

Работна среща за проблемите с електрозахранването в населени места на община Сандански

202100730 47

По инициатива на областния управител Николай Шушков и кмета на община Сандански Атанас Стоянов, днес се проведе работна среща във връзка с чести спирания на електрозахранването в населени места на територията на община Сандански. На срещата присъстваха кметове на населени места и г-н Атанас Георгиев – регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“.
През последния месец в общинска администрация и в някои кметства, са били регистрирани множество сигнали от граждани и фирми за причинени неудобства и щети следствие на прекъсване на електрозахранването. Най-сериозни са проблемите в селата Дамяница, Ново Делчево, Катунци, Левуново, Вълково, Ласкарево и мелнишкия район.
Областният управител показа разбиране и загриженост за проблемите, за преките икономически и финансови загуби, които понасят домакинствата и бизнеса. Изрази пълна готовност за съдействие и подкрепа за своевременното разрешаване на проблема.

Кметът Стоянов апелира, пред представителя на „ЧЕЗ Разпределение България“, за спешни и адекватни мерки, за разрешаване на проблема, защото липсата на постоянно електрозахранване рефлектира негативно на целия район.
Регионалният мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ Атанас Георгиев разясни причините за честите прекъсвания и аварии. Увери, че ще се предприемат бързи действия за отстраняването им. Поясни, че същевременно се разработват по-дългосрочни политики от страна на компанията за подобряване на качеството на електропреносната мрежа.
На продължилата повече от два часа среща бяха обсъдени и други текущи въпроси, свързани с благоустройството на община Сандански.

Заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса

Щаб за борма с коронавира

На 26.07.2021 г. в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
По време да заседанието бе представен приетия с Решение на Министерски съвет, Национален оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, който предвижда конкретни стъпки и действия при различни нива на заболеваемост за оптимално справяне с кризата при следваща тежка епидемична вълна.

Read more ...

Областният управител Николай Шушков почете паметта на жертвите от полет 402 на израелските авиолинии

77

Областният управител Николай Шушков участва във възпоменателна церемония в памет на жертвите от полет 402 на израелските авиолинии Ел Ал Израел Еърлайнс.

Read more ...