REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

Областният управител Бисер Михайлов откри заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата за област Благоевград.
Пътнотранспортната обстановка в Област Благоевград се подобрява. В сравнение с миналата година, за периода 01.01.2017 г. до 26.09.2017 г., на територията на региона има по-малко тежки ПТП (220 /-47/)с по-малко ранени (268 /-41/) и убити (21 /-10/). Това отчете на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата началник сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР Данаил Стоицов. Поясни, че за периода са установени 34 178 броя нарушения на ЗДвП (Закон за движение по пътищата) и КЗ (Кодекс на застраховането). Съставени са 9 540 акта и са наложени 24 519 глоби с фиш. По повод Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември и проведената операция „EDWARD“, комисар Стоицов изрази задоволство от работата на екипите и сподели, че за радост на тази дата на територията на областта няма ПТП с фатален край и акцията е преминала успешно.
Областният управител благодари за професионализма и добре свършената работа, която е допринесла за намаляване на жертвите на територията на Област Благоевград и призова всички институции да продължават работата си, така че, да бъде запазен живота и здравето на населението. Той подчерта и ангажираността на правителството за своевременното изпълнение на АМ „Струма“.
Инж. Румен Тодоров от ОПУ представи информация за подготовката на пътната мрежа за зимните условия (01.11.2017 – 31.03.2018 г.) и осигуряване на безопасни условия по пътищата на областта. Докладва, че Оперативния план за зимния сезон е представен в АПИ и се очаква тяхното одобрение, подписани са договори за пътно поддържане и са определени опорните пунктове. До края на месец октомври ще се извършат проверки на фирмите за количествата на материалите, готовността на машините и екипите.