REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

Днес 03.02.2021 год. в Областна администрация Благоевград, областният управител на област Благоевград – Бисер Михайлов проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции, и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, относно състава на Районна избирателна комисия Благоевград за изборите народни представители за Народно събрание Република България на 4 април 2021 г.
На консултация са поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.
Всички парламентарно представени партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, съгласно Решение № 1966-НС/28.01.2021 г.  на ЦИК, участваха в консултацията.
Тъй като не бе постигнато съгласие за председател на РИК – Благоевград между ГЕРБ и Коалиция „БСП за България“, протоколът от проведената консултация заедно с всички документи ще бъдат изпратени в ЦИК, където ще бъде взето окончателно решение за председател за РИК.​