REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

Вчера 31 май 2021 г. областният управител Николай Шушков се представи на кметовете на Кресна и Струмяни, Николай Георгиев и Емил Илиев, а в петък в работен порядък премина и срещата с кмета на община Симитли – Апостол Апостолов.
Във всички срещи акцент бе поставен върху усилията за изпълнение на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на предсрочните избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г., за да се гарантират честни, открити и прозрачни избори.
Областният управител обърна специално внимание на предизвикателствата, с които се сблъскват малките общини в условията на епидемична обстановка, потенциала, които имат за привличане на инвестиции, икономическото и социално им състояние и възможностите за задържане на млади хора на пазара на труда в по-малките населени места.
Областният управител присъства на дискусионна среща, организирана от Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански, която имаше за цел, запознаване и разискване на възможностите за подпомагане на бранша и увеличаване на потока от туристи в общината.
На всички срещи бяха набелязани въпроси, по които Областна администрация Благоевград може да окаже съдействие за постигане на по-добри резултати за икономическото и социално развитие на общините на територията на областта.

Kresna-052021 strumiani 052021 Sdru Sand 052021