REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

Областният управител Николай Шушков участва в първата работна среща с новоизбрания кмет на община Благоевград Илко Стоянов и председателя на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков.
По покана на председателя на Общински съвет – Благоевград бе обсъдена и определена датата за провеждане на извънредно заседание на ОбС – Благоевград, на което спечелилият изборите на 4 юли, да положи клетва, като кмет на община Благоевград.

21 2021
Решено бе тържествената сесия на Общински съвет – Благоевград да бъде насрочена за 16 юли 2021 година от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“. Тогава г-н Илко Стоянов ще положи клетва и ще встъпи в длъжността кмет на община Благоевград.
Общата оценка за преминаване на изборния процес на 4 юли 2021 г., за кмет на община Благоевград, на тримата присъстващи бе: „Изборите бяха честни и демократични!“.
По време на работната среща бяха разгледани и въпроси, свързани с работното взаимодействие и комуникация между Областна администрация Благоевград, Общински съвет – Благоевград и община Благоевград.
И трите страни декларираха желание за продължаване на ефективната съвместна работа и решаване на належащите проблеми, в най-кратки срокове. Обсъдени бяха въпроси от местен характер, свързани с механизмите и средствата, които да бъдат използвани за развитието на община Благоевград в положителна посока.