REPUBLIC OF BULGARIA

Regional administration Blagoevgrad

EnglishБългарски

Учениците от Езиковата гимназия сътвориха мултикултурна музикално-танцова феерия. Показаха много знание по чужди езици- английски, немски, френски, испански и много талант. Показаха го на голяма сцена с културно-музикалния спектакъл „Европейските езици – култура и общуване без граници“.

1 11062019

Младите артисти представиха с настроение и талант откъс от музикалния шедьовър на Андрю Лойд Уебър - „Котки“, на английски език, Мюзикълът „Парижката Света Богородица“ на френски език, „Фантомът на операта“, на немски език, изпълнение на испански - "Детето на луната" - на Мекано. Показаха и един истински шедьовър - откъс от мюзикъла „Фантомът на операта“ – най-успешната продукция на Бродуей за всички времена – приказен живот, превърнал се в история – любовта никога не умира.

2 11062019

Спектакълът младежите сътвориха с много желание, с талант, с усещане за значимост, за част от общността. Валнуващи, талантливи и уверени младежи - такива ги видя и силно аплодира публиката. 

3 11062019

Инициативата е на Областна администрация Благоевград в изпълнение на Комуникационната стратегия на Р. България за ЕС, приоритет "Европейски съюз – културно многообразие и етническа толерантност, приносът на Република България към европейските ценности“. Участниците в спектакъла демонстрираха с таланта си, със знанията си своето място и принадлежност към общото европейско семейство.

Областният управител Бисер Михайлов лично поздрави младите таланти, като им пожела бъдещи творчески успехи.